Przycisk hamulca ręcznego " dzwoni "

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzychub89
    Classic
    • 2011
    • 4

a w RNSie?
  • KUSZELKA
    Classic
    • 2010
    • 30

Witam !

Mam w swojej OCTAsi " Pakiet Skórzany". Dźwignia hamulca ręcznego obszyta jest cała skórą. Podczas jazdy przycisk dźwigni wpada w wibracje i "dzwoni". Jak można temu zaradzić. Chciałbym jakoś rozmontować dźwignię i chromowaną nakładkę przykleić do przycisku , ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Może ktoś już "przerabiał " ten problem ?????????????? POMÓŻCIE
    KUSZELKA

Komentarz

• dylan80
      Rider
      • 2009
      • 625

przyłączam sie do prośby..... mnie też to dzwonienie wyprowadza już z równowagi a nie wiem, jak sie tego pozbyć, zeby nie rozerwać tej dźwigni całej....

Komentarz

• jano
        Classic
        • 2005
        • 24

Witam
        Kiedyś w O1 miałem to samo więc owinąłem przycisk jedną warstwą czarnej taśmy np. 3M,tak aby wystawała 1-2 mm poza uchwyt i przestało dzwonić.
        Od spodu uchwytu dźwigni jest zatrzask,który należy podważyć i jednocześnie ciągnąć uchwyt w kierunku przodu auta.
        Pozdrawiam Janusz

Komentarz

• KUSZELKA
          Classic
          • 2010
          • 30

Witam
          Kiedyś w O1 miałem to samo więc owinąłem przycisk jedną warstwą czarnej taśmy np. 3M,tak aby wystawała 1-2 mm poza uchwyt i przestało dzwonić.
          Od spodu uchwytu dźwigni jest zatrzask,który należy podważyć i jednocześnie ciągnąć uchwyt w kierunku przodu auta.

Janusz , czy opisany przez Ciebie przycisk występuje w dźwigni obszytej skórą ???
          KUSZELKA

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Musisz pomacać... Od spodu powinno być jakieś wgłębienie. taki języczek który wystarczy lekko odgiąć śrubokretem.
            pzdr
            Adam

Komentarz

• kiki
              Rider
              • 2010
              • 359

a da się gdzies kupić sam ten koreczek ? bo u mnie go nie ma :roll: i dziwnie to wygląda.
              Niby jest tu ale cały komplet mi nie potrzebny

pozdr

Komentarz

Pracuję...